Marieta és una xiqueta a qui li agrada molt deixar volar la imaginació. Però no li agrada llegir. Un dia viu una experiència que li canviarà la seua visió dels llibres i dels contes. “Marieta Ganduleta” és un cant a la fantasia, un xicotet homenatge a les criatures i rondalles al voltant de la Serra de Mariola, però és, per damunt de tot, un conte per a estimar els contes, una estimulació a la lectura.

El conte surt d’una idea desenvolupada per Eva González i Jesús Sáez, que té com a objectiu ser un homenatge al món dels contes, a la cultura popular valenciana, a la fantasia i la imaginació. Sempre des d’un plantejament divertit, colorista, lleugerament irreverent, i ple d’amagatalls i girs sorprenents.

El conte està acompanyat d’un CD de cançons compostes i enregistrades per Llum, projecte musical de Jesús Sáez, que en aquesta ocasió ens mostra una col·lecció de cançons molt allunyades dels tòpics de la música per a xiquets. Un grapat de composicions farcit d’una sèrie de tocs musicals que poden fer recordar a grans clàssics de la música com Roy Orbison, Tom Waits, Johnny Cash o fins i tot alguns més actuals, com Jon Spencer, i que sens dubte farà les delícies tant dels majors com dels menuts.

Per la part de la il·lustració, Luis Demano, un dels noms més importants del sector, amb el seu traç versàtil, obert, tenaç, imaginatiu, incomparable, completa Marieta jugant amb tècniques i estils, ballant entre textures i materials.

Tot un conjunt d’estímuls que faran d’aquest projecte una proposta completa per treballar la lectura a les nostres cases i escoles