Cançons

marietallum3Marieta té la sort de poder comptar amb Llum per a donar-li més color si cap a la història. Set cançons seran les culpables de no poder traure’t del cap Marieta

 

 

 

cd-libro-marieta-web-low

1. Marieta Ganduleta

Marieta ganduleta, què fas que no t’has alçat? Encara tinc molta son, i a l’escola no vull anar… Marieta ganduleta, quantes coses t’estàs perdent!: Passejar baix del sol, jugar amb amics al carrer…

Marieta, alça’t, Marieta. S’està fent molt tard! Perdràs l’autobús i no arribaràs
a l’escola. Encara et queden moltes coses per fer, Marieta. Ni tan sols has desdejunat! Marieta, Marieta, desperta!

Marieta ganduleta, dormida t’has tornat a quedar. Hui em trobe molt cansada, no tinc ganes d’estudiar. Marieta ganduleta, ja estàs amb la televisió? Per què no agafes un llibre o t’aprens la lliçó?

Marieta, Marieta, quantes vegades he de dir-ho? Estàs perdent el temps, has de fer moltes coses! Saps que el món és un lloc difícil, i els estudis et faran una dona de profit! Has de fer cas del que diuen els pares.

Peró Marieta, m’estàs escoltant? Marieta? Marieta? Marieta? Marietaaa?!?!

Marieta Ganduleta, on estan els teus amics? No sé què és el que he de fer per a ajudar-te a ser més feliç.

 


2. Tots els meus mestres

Moltes persones pensen que l’escola és un lloc ideal. Unes altres em diuen que es tracta d’un experiment social. Però, jo tinc clara una cosa: que res seria igual sense la meua mestra Empar.

Si una cosa no l’entenc, a qui puc preguntar? Sempre amb ella puc comptar, és la meua mestra Empar.

Quan parle massa a classe ella es fa respectar. Una noteta a l’agenda i ja està tot apanyat. No saps que difícil és fer les restes portant-ne. He començat a llegir, també a sumar i restar.

Després de jugar al pati, tots tornem suant. Suportar eixa pudor, això sí que és estimar!

Tots els meus mestres són els meus amics. (x2)

He comprovat que els noms mai es poden gastar. Tots et cridem mil vegades, Quique, boig et tornaràs!

Si ens hem fet mal al pati, qui ens podrà ajudar? Quique ens diu que els conflictes tot sols hem d’arreglar.

Les més estranyes pocions les fem al menjador. Cigrons, arròs i bajoques, com ens agrada enviscar!

Malgrat el que diguen, no tinc pressa per fer-me gran. Eixos dies a l’escola, mai els podrem oblidar.

Tots els meus mestres són els meus amics. (x2) Els meus amics. (x5)

 


3. Roda la bola

Sempre estic rodant. La meua bola al meu costat. Hi ha tantes coses que voldria fer però no tinc més temps. Perquè ja no puc parar.

Per això et dic: Roda la bola, no pares. Roda la bola, no pares. Roda la bola, no pares mai. (x2)

Sempre estic rodant. La meua bola al meu costat. Hi ha tantes coses que voldria fer però no tinc més temps perquè ja no puc parar.

Per això et dic: Roda la bola, no pares. Roda la bola, no pares. Roda la bola, no pares mai. (x4)

 


4. El monstre esclafacontes

Sóc un gran fartó, em veus ací. Malgrat que siga lleig, no sóc roïn.

Tan sols vull estar content, com ara també ho estàs tu. També m’agrada riure, ara ho faré tan fort com puc: Hahahahahahahahahaha!!

Doneu-me menjar, tinc molta, molta, molta fam. Després podrem jugar i cantar i saltar.

Ningún vol ser el meu amic, potser el primer sigues tu. Si véns amb mi et mostraré la més bella cançó que hi ha de nord a sud…

I diu així: Sóc un monstre, tinc les postres, i no són vostres, ai, mamà! Si vols postres, dóna la volta, tira la corda i ja està! (x2)

Ai, mamà, ai, mamà!, Tinc un monstre al meu costat! I vol jugar i vol ballar, on és el monstre? Ja no està!

 


5. Tot el que vull saber

Tot el que vull saber (x3) prompte o tard sé que ho descobriré.

Per què no puc volar? (Per què no puc volar?) M’agradaria fer-me amic d’eixe pardal. Saludar des de les altures els meus papàs. (Saludar els meus papàs) Arribar sempre a temps per a sopar. I sé que ho aconseguiré si et tinc al meu costat.

Tot el que vull saber (x3) prompte o tard sé que ho descobriré.

La xocolata, com es fa? (Dis-me com es fa?) Menjaria a tothora sense parar. Si les verdures i el peix saberen a cacau (si saberen a cacau) es posaria tan contenta la meua mamà! I sé que ho aconseguiré si estic al teu costat.

Tot el que vull saber (x3) prompte o tard sé que ho descobriré.

 


6. Contes, contes, contes

Uuuuuuhhhh, quantes històries jo podria contar… Ni reis ni prínceps he de necessitar. Deixaré la meua ment volar amb imaginació, ja no tinc final… Quantes històries jo podria contar… I, si en vols una, te la puc regalar.

Contes, contes, contes que em contes. (x2) Contes, contes, contes que em contes tu.

Uuuuuuuhhhh, quantes històries jo podria contar… La d’un pirata que no ha estat en la mar, o la d’un gos que va aprendre a parlar, feia acudits roïns sense parar… Quantes històries jo podria contar… I, si en vols una, te la puc regalar.

Contes, contes, contes que em contes. (x2) Contes, contes, contes que em contes tu.

Quantes històries jo podria contar… I, si en vols una, te la puc regalar.

Contes, contes, contes que em contes. (x2) Contes, contes, contes que em contes tu.

 


 7. La vida és una alegria

Quan t’alces ben de matí (la vida és una alegria) no t’oblides de somriure així. Quan te’n vages a l’escola (la vida és una alegria) mai t’emportes la videoconsola. I és que, passe el que passe, just després d’eixir de classe no has d’oblidar una cosa: la vida és meravellosa. Gaudeix-la!

Si fora fa molt de fred (la vida és una alegria) no et poses xancles als peus. I si fora fa molta calor (la vida és una alegria) tira’t a l’aigua sense banyador. I és que, passe el que passe, just després d’eixir de classe no has d’oblidar una cosa: la vida és meravellosa. Gaudeix-la!

Si el que tu vols és gaudir (la vida és una alegria) què fas que no estàs cantant? Quan te’n vages a dormir (la vida és una alegria) recorda’t sempre de fer pipí.

I és que passe el que passe, just després d’eixir de classe no has d’oblidar una cosa: la vida és meravellosa. Gaudeix-la!